P1030595-4.jpg
P1040378.JPG
P1030595-4.jpg

Over Jien kookt


SCROLL DOWN

Over Jien kookt


Ik ben Jorien, 28 jaar en ik doe niets liever dan genieten van lekker eten en drinken met vrienden, familie en mijn lief. Dat eten komt bij voorkeur uit eigen keuken, waar ik het liefst de hele dag doorbreng. 

'Jien kookt'
Mijn vriendinnen zijn mijn naam vanaf de middelbare school af gaan korten naar Jien. Zij zijn overigens de enigen die dit structureel hebben doorgevoerd en nog steeds stug volhouden. De kant van mij die regelt, zorgt, organiseert vierde hoogtij die dagen, wat mijn vriendinnen zowel handig als grappig vonden. Inmiddels zet ik die kwaliteiten vooral in in de keuken. 'Jien kookt' is regelmatig een feitelijke omschrijving van de situatie, maar vaker wordt de uitspraak gedaan als blije, geruststellende of enthousiasmerende opmerking onder m'n vriendinnen. Want als Jien kookt, dan komt het goed. Althans, dat vinden zij...

Groenten als basis
Ik ben geen vegetariër, maar houd wel ontzettend van groenten en vind het leuk om vegetarische gerechten te maken. Er is zó veel mogelijk met groenten: je hebt echt niet altijd vlees of vis nodig om een smakelijk gerecht op tafel te zetten. Het valt me op dat er weinig (lekkere) vega-gerechten in bijvoorbeeld restaurants te vinden zijn, dus des te meer reden om te experimenteren en geslaagde recepten te delen. Don't get me wrong, van een heerlijk stuk vlees kan ik ontzettend genieten. Maar gerechten maken met groenten waarvan de vleesliefhebbers gaan watertanden, dat is mijn favoriete uitdaging!

Wat krijg je dan, als Jien kookt?
Echt eten. Lekker, (vaak) gezond en altijd zelf gemaakt. Ik kook graag met 'eerlijke' producten. Hoewel 'eerlijk' moeilijk te omschrijven is, betekent dat voor mij: producten die met liefde gemaakt worden door mensen die met respect omgaan met de natuur en de omgeving. Of het nu gaat om het houden van dieren, het verbouwen van gewassen of het kweken van kruiden, ik kies het liefst voor mensen met passie voor hun product.   

After dinner.....
En dan, na een heerlijke maaltijd, blijf ik het liefst aan tafel zitten. Napraten met wie ik ook gegeten heb. Over eten, drinken en alles wat maar ter sprake komt. Dat is wat eten voor mij doet. Het verbindt mensen en zorgt ervoor dat iedereen even los kan zijn van de dagelijkse drukte. Ik hoop dat mijn blog dat ook voor jou kan doen.

 

Volg mij op


Disclaimer: 

Alle foto's en teksten op deze blog zijn gemaakt door en eigendom van Jienkookt.nl (tenzij anders vermeld). Deze mogen niet worden gebruikt zonder toestemming en bronvermelding. Wil je iets van mijn website gebruiken? Neem contact op. 

Blogs en artikelen op Jienkookt.nl kunnen affiliate links bevatten. Dat betekent dat wanneer jij een online aankoop doet, ik een klein percentage van het aankoopbedrag krijg. Dat kost je niets extra's en je steunt Jien kookt ermee! 

942987_10151705459565891_1885861559_n.jpg
1457725_10152045839830891_2027246998_n.jpg
P1040378.JPG

Contact


Contact


Heb je vragen, ideeën of wil je iets met me delen? Stuur me een bericht via onderstaand contactformulier of laat een reactie achter onder een van mijn blogs.

Naam *
Naam