Boterham met homemade paprikahummus en avocado

Boterham met homemade paprikahummus en avocado

Ingrediënten:

  • 100 gr. kikkererwten, gekookt of uit blik

  • 2 geroosterde rode paprika’s (uit pot), in stukjes

  • 1 eetlepel tahinpasta (sesampasta)

  • 1 teentje knoflook, geperst

  • Sap van 1 halve citroen

  • 1/8 theelepel gerookt paprikapoeder

  • Olijfolie

  • Desemboterham, avocado & rucola

Bereiding:

  • Pureer de kikkererwten in de keukenmachine met twee eetlepels water en twee eetlepels olijfolie.

  • Voeg de paprika, tahinpasta en knoflook toe, pureer opnieuw.

  • Afhankelijk van je eigen voorkeur en smaak (heel smeuig of wat meer structuur) kun je water, olie of citroensap toevoegen. Als de structuur en smaak naar je zin is kun je zout, peper en het gerookte paprikapoeder toevoegen.

  • Smeer de hummus op brood, beleg met plakjes avocado en rucola.

Zin in iets anders?

Radical Hummus Recipes