Du puy (linzen)salade met geitenkaas

Du puy (linzen)salade met geitenkaas

Ingrediënten:

  • 75 gr. gedroogde Du Puy linzen

  • 1 rode ui, fijn gesneden

  • Geraspte schil en sap van 1 citroen

  • Olijfolie

  • Witte balsamico azijn

  • Een handje verse peterselie, gehakt

  • 50 gr. zachte geitenkaas

Bereiding:

  • Kook de linzen 30 tot 45 min. tot ze gaar zijn maar nog een ‘bite’ houden. Giet af en laat afkoelen.

  • Als de ui te scherp is, marineer deze 15 min. in een beetje azijn.

  • Meng de linzen met de ui en citroenrasp. Breng op smaak met olijfolie, zout & peper, citroensap en een scheutje azijn.

  • Brokkel de geitenkaas er overheen en strooi de peterselie over de salade. 

Zin in iets anders?

Beluga lentils with crispy brussel leaves, carrots & fennel with a ginger dressing