Geroosterde pompoensalade met rucola en rozijnen

Geroosterde pompoensalade met rucola en rozijnen

Ingrediënten:

  • 1 kleine muskaatpompoen (ongeveer 500 gr.)

  • ½ theelepel gemberpoeder, ½ theelepel kurkuma, ½ theelepel zeezout, ¼ theelepel cayennepeper

  • 50 gr. sultanarozijnen

  • Olijfolie en witte balsamicoazijn

  • 75 gr. rucola

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200ºC.

  • Snijd de muskaatpompoen in stukken (met schil) en meng deze in een grote kom met 2 eetlepels olie, zout en de specerijen.

  • Doe de pompoen in een ovenschaal en rooster 30/45 min. in de oven.

  • Laat de rozijnen in de grote kom ongeveer 10 min. wellen in een laagje kokend water. Giet dat af, voeg 2 eetlepels balsamicoazijn toe.

  • Giet de rozijnendressing over de pompoen en meng vlak voor het opdienen met rucola.

Zin in iets anders?

Ginger roasted pumpkin & quinoa salad with mint, chili & lime