Quinoa-bulghur salade met gegrilde kip

Quinoa-bulghur salade met gegrilde kip

Ingrediënten:

  • 100 gr. granen (60 gr. bulghur, 40 gr. quinoa)

  • 40 gr. pistachenoten, grof gehakt, geroosterd

  • 1 kipfilet

  • ½ komkommer, in blokjes

  • ½ bosje radijsjes, in plakjes

  • 3 lenteuitjes, fijn gesneden

  • 3 eetlepels olijfolie en sap van 1 limoen

  • Een handvol verse koriander, gehakt

Bereiding:

  • Kook de granen (los van elkaar) volgens de beschrijving op de verpakking gaar. Giet af en spoel onder de kraan koud. Laat uitlekken.

  • Snijd de kip in repen en grill in een grillpan.

  • Meng de komkommer, lenteuitjes, radijsjes, noten en repen kip met de granen.

  • Schenk de olijfolie en het sap van de limoen erbij. Breng op smaak met zout en peper.

  • Meng de koriander vlak voor het serveren erdoorheen. 

Meenemen? leg het bovenop de salade en meng het pas vlak voor je gaat eten.

Zin in iets anders?

Vul een aantal geroosterde paprika's met bovenstaande salade, of ga voor deze couscous stuffed red peppers.